Erősségek szülői minitréning

Amikor valamit nem akar a gyereked: hogyan tudod meggyőzni?

14.

lecke

Kutatások szerint a legtöbb ember nem szereti azt a munkát, amit végez. Megteszi, amit szükséges, elvégzi a rutinfeladatokat, de egyáltalán nem olyan hatékony, mint lehetne. Azonban abban a pillanatban, hogy a munkavégzéshez a karaktererősségeit használja, szinte szárnyakat kap.

Amikor a gyermekednek nincs kedve a házimunkához és megmakacsolja magát, akkor motiválhatod jutalmazással vagy fenyegetéssel és bár talán így elvégzi majd a feladatát, egyáltalán nem fogja szeretni is egyben. Kivéve, ha megtalálod, hogyan használhatja fel az erősségeit közben!

Például, ha a Szépség és kiválóság értékelésének erősségével rendelkezik, akkor motiválhatod azzal, hogy ő dekorálhat vagy díszíthet fel egy részt a lakásban (aminek része az is, hogy előtte rendet kell tenni és kitakarítani az adott helyiséget).

Ha a bölcsesség és tudás erősségeinek valamelyikével rendelkezik, adhatsz neki új feladatokat, amikből új dolgot tanulhat vagy megoszthatsz vele valamilyen érdekes információt, ami felkelti a kíváncsiságát.

Ha a humanitás erősségeinek valamelyikével rendelkezik, akkor pedig motiválhatod azzal, milyen sokat tesz a család többi tagjáért, ha segít, hogy szebb és tisztább legyen a lakás.

Találj neki olyan feladatokat, amikben kiteljesedhet és találd meg azt, hogyan tudja a „nemszeretem” tennivalókhoz az erősségeit használni. Ezzel nem csak azt éred el, hogy ott és akkor együttműködik veled, hanem arra is megtanítod, hogy az élet kevésbé napos oldalából is a legjobbat tudja kihozni. Sőt még annál is többet: megtanul az erősségeire támaszkodva megküzdeni a nehézségekkel. Ehhez csak egy kis kreativitásra és tudatosságra lesz szükséged a mindennapokban.

Ha pedig úgy érzed, jó lenne még többet tudni a karaktererősségekről és gyermeked erősségeinek fejlesztéséről a Fedezd fel a gyermeked erősségeit! Online képzésen. 

Nézd meg a részleteket itt »»

A gyermeked erősségeinek felfedezésének szolgálatában:

Bagdi Bella
erősség mentor, viselkedéselemző és mindfulness tanár

Ajánlott online tanfolyamok:

Szülőknek

Fedezd fel gyermeked erősségeit!

Ennek a tanfolyamnak az elvégzésével abban segíthetsz a gyermekednek, hogy felfedezze és megtanulja használni a saját erősségeit, amelyekre építve boldog, sikerekben gazdag élete lehet.

Önfejlesztőknek

Fedezd fel az erősségeid és hozd ki magadból a legjobbat!

Készen állsz rá, hogy megismerd a legjobb éned? Itt az idő, hogy felszabadítsd a benned rejlő erőt, hogy végre önmagad lehess…

Fejlesztő kártyajátékok és munkafüzetek