Erősségek szülői minitréning

Segíts a gyermekednek, hogy kihozza magából a legjobbat!

7.

lecke

A gyerekek legalább 12 évet járnak iskolába, aztán sokan főiskolára, egyetemre mennek, mégis végül sokan úgy kerülnek ki sok év tanulás után az iskolából, hogy meglehetősen bizonytalanok saját magukban és a céljaikban.

Tele vannak gátlással, tudják, hogy miben nem jók, mit nem tudnak, mert a hagyományos oktatási rendszer elsősorban ezt erősíti bennük, ugyanakkor senki nem mutat rá arra, miben igazán jók, mik az erősségeik.

A pozitív pszichológia alapelve, hogy ne a rosszat próbáljuk megjavítani, hanem a jóra támaszkodva építkezzünk. Ne megváltoztatni akarjuk a gyereket, hanem fedezzük fel benne a jót és támogassuk benne, hogy használja és ezen keresztül váljon magabiztossá, elégedetté és a társadalom hasznos tagjává.

Képzelj el egy focicsapatot! Ha a leggyorsabb, legügyesebb játékost beállítják a kapuba, a magas, kicsit lomhább játékos lesz a középpályás, a technikásan passzolót pedig beállítják a kapuba, akkor a csapat nem fog tudni jól működni és meccseket nyerni. Ha viszont mindenki azon a helyen van, amiben a legjobb, ha a képességeinek, erősségeinek megfelelő szerepben játszhat, akkor együtt kiemelkedő eredményt érnek el.

Pontosan ez a helyzet a gyerekek erősségeivel is. Az a jó, ha minél hamarabb megismerkednek az erősségeikkel és támogatást kapnak abban, hogy használják őket.

Hogyan segítsd őt az erősségek megismerésében?

  • Mesélj neki az erősségeiről! Például mindegyikhez kereshetsz 1-1 mesefigurát, akire ráillik az adott erősség.
  • Adj neki olyan feladatokat, ahol használhatja az erősségeit! Ez lehet házimunka, kerti munka, közös sütés-főzés vagy játék egyaránt.
  • Dicsérd meg, amikor látod, hogy egy erősségét használja!
  • Lerajzolhatjátok közösen a fő erősségeit és gyűjthettek közösen olyan ötleteket, helyzeteket amikor használni szokta őket.

Az erősségek megismerésében sokat segíthetnek az Erősség kártyák is. Ezekkel játékos módon közösen ismerhetitek meg és gyakorolhatjátok a karaktererősségeket. 

Pozitivity Szupererő kártyajáték

A 24 karaktererősség kártyajátéka, amivel minden kisgyermekből valódi szuperhős válhat.

  • növeli az önbizalmat és a tudatosságot
  • pozitívan formálja a viselkedést
  • fejlődésre ösztönöz
  • fokozza a boldogságszintet
  • javítja a fizikai és mentális egészséget
  • összeköti a gyermekeket saját erősségeikkel

Boldogító Erősségek kártyajáték

Pozitív énképet és önbizalmat fejlesztő kártyajáték gyerekeknek 43 gyönyörűen illusztrált kártyával és 23 kreatív, egyszerűen játszható játékötlettel.

A vásárlásához most 1000 Forint értékű kupont adok neked ajándékba!
A kuponkódod: erosseg

A gyermeked erősségeinek felfedezésének szolgálatában:

Bagdi Bella
erősség mentor, viselkedéselemző és mindfulness tanár

Ajánlott online tanfolyamok:

Szülőknek

Fedezd fel gyermeked erősségeit!

Ennek a tanfolyamnak az elvégzésével abban segíthetsz a gyermekednek, hogy felfedezze és megtanulja használni a saját erősségeit, amelyekre építve boldog, sikerekben gazdag élete lehet.

Önfejlesztőknek

Fedezd fel az erősségeid és hozd ki magadból a legjobbat!

Készen állsz rá, hogy megismerd a legjobb éned? Itt az idő, hogy felszabadítsd a benned rejlő erőt, hogy végre önmagad lehess…

Fejlesztő kártyajátékok és munkafüzetek