Erősségek szülői minitréning

Vajon mik Bogyó, Babóca, Spongya Bob és Darth Vader erősségei?

8.

lecke

Az erősségek megismerésében sokat segít, ha a gyermeked az általa ismert, kedvenc meséinek, történeteinek vagy filmjeinek egy-egy karakterének az erősségeit határozza meg. A kisebb gyerekek számára a mese a saját belső világuk felfedezése, megfogalmazása, amikor mesét hallgatnak, akkor beleélik magukat a mese világába, átélik az ott történteket. A nagyobb gyerekek és a kamaszok pedig sokszor szívesebben megnyílnak egy-egy számukra érdekes történet révén.

Vajon milyen erősségei lehetnek a gyermeked kedvenc meseszereplőinek? Miért tud Babóca minden nehéz helyzetre valamilyen kreatív ötlettel előállni?

Miben jó Spongya Bob?

És milyen képességek azok, amit Darth Vader használ a céljai elérésére?

Nézzétek meg, melyik a gyermeked kedvenc meséje vagy filmje és beszélgessetek róla az erősségek mentén!

Segíthet, ha le is rajzoljátok az adott figurát és beszélgettek arról, melyik erősségét melyik helyzetekben használta fel a történet során.

Sőt még azt is megtehetitek, hogy az adott szereplőt egy-egy a gyermeked számára ismerős szituációba helyezitek és megbeszélitek mit tenne abban a helyzetben, hogyan reagálna, mit mondana, sőt, ha akarjátok, akár el is bábozhatjátok a jelenetet!

Például mi történne, ha Babóca a gyereked ovijába járna, vagy ha Spongya Bob hirtelen megjelenne az iskolaudvaron?

Ez a játék segít abban, hogy a gyermeked magában és másokban is elkezdje tudatosan felismerni az erősségeket és használni azokat.

Játsszátok sokat az erősségek felismerését és használatát!

Ne feledd: ha valamiről lemaradtál volna, a korábbi leckéket megtalálod a leveleid között, a karaktererősség listáját pedig ezen az oldalon találod »»

A gyermeked erősségeinek felfedezésének szolgálatában:

Bagdi Bella
erősség mentor, viselkedéselemző és mindfulness tanár

Ajánlott online tanfolyamok:

Szülőknek

Fedezd fel gyermeked erősségeit!

Ennek a tanfolyamnak az elvégzésével abban segíthetsz a gyermekednek, hogy felfedezze és megtanulja használni a saját erősségeit, amelyekre építve boldog, sikerekben gazdag élete lehet.

Önfejlesztőknek

Fedezd fel az erősségeid és hozd ki magadból a legjobbat!

Készen állsz rá, hogy megismerd a legjobb éned? Itt az idő, hogy felszabadítsd a benned rejlő erőt, hogy végre önmagad lehess…

Fejlesztő kártyajátékok és munkafüzetek