Szívmanó

érzelmi intelligenciát fejlesztő kártyajáték

A gyermeked érzelmi jólléte, viselkedése, sőt, az egész jövője azon múlik, képes-e megfelelően kezelni az érzelmeit: Hogyan tanítsd meg őt az érzelemszabályozásra? Hogyan fejleszd érzelmi intelligenciáját?

Ez azért nehéz, mert gyakran mi felnőttek sem vagyunk tudatosak az érzelmeink felismerésében és kezelésében, ezért gyermekeinknek is nehezen tudjuk átadni mindezt. Mit tudunk tenni? Olyan játékos módszerekkel segíteni az érzelmek felismerését és kezelését, amelyekből nem csak gyermekeink, hanem mi magunk is tanulhatunk.

Ebben segít a Szívmanó Érzelmi Intelligenciát Fejlesztő kártyacsomag 3-12 éves gyerekek számára.

Miért érdemes játszanotok a Szívmanó kártyákkal?

Érzelmeink képezik az alapját mindannak, ahogyan érezzük magunkat és ahogyan reagálunk a minket ért hatásokra. A gyerekek viselkedését még nagyban befolyásolják az érzelmeik, ugyanis a racionális gondolkodásért felelős frontális lebenyük még nem elég fejlett. Éppen ezért gyakran reagálnak indulatosan vagy küzdenek azzal, hogy egy-egy érzelmüket nem tudják kezelni, ezért összeomlanak, frusztráltak lesznek, dührohamuk lesz vagy éppen duzzognak. A gyerekek közötti konfliktusok jelentős részét is az érzelemszabályozási problémák okozzák. 

Mit tudunk tenni?

 

Elsősorban azzal segíthetünk nekik, ha megtanítjuk őket felismerni és megnevezni az érzelmeiket és megmutatjuk nekik, hogyan kezeljék őket. Mivel az életkor előrehaladtával a gyerekek érzelemvilága egyre bonyolultabbá válik, ezért jobb ezt minél hamarabb elkezdeni. Az elmúlt évtizedek kutatásai és a pozitív pszichológia eredményei egyértelműen alátámasztják az érzelmi intelligencia és az érzelemszabályozás fontosságát a mentális és az érzelmi jóllétünk szempontjából.

A kártyák segítségével játékos módon sajátíthatjátok el mindezt. Az érzelmekkel való játékos foglalkozás segíti a gyerekeket az érzelmek felismerésében, tudatosításában, kifejezésében, és szabályozásában. A játék során beszélgethetsz gyermekeddel az érzelmeiről, ami nem csak az érzelmi intelligencia fejlesztésében, hanem a kapcsolat erősítésében is segít.

Játék közben a gyerekek megnyílnak, védett környezetben, a számukra leginkább befogadható módon ismerkedhetnek az érzelmek világával, ezáltal sokkal alaposabb és mélyebb tudásra tesznek szert.

A játékot ráadásul többféle módon játszhatjátok családban, óvodai vagy iskolai csoportban, nyaralás közben vagy akár otthon kettesben is.

Miért fontos az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermekkorban?

Az érzelmi intelligencia (EI) magában foglalja az érzelmek felismerésének, megértésének és kezelésének képességét, valamint az empátia, a társas kapcsolatok és az érzelmi önszabályozás készségét. Íme néhány ok, amiért különösen fontos a gyerekek érzelmi intelligenciájának fejlesztése:

Jobb érzelmi szabályozás

Az érzelmi intelligenciával rendelkező gyerekek jobban képesek kezelni az érzelmeiket, legyen szó stresszről, szorongásról, haragról vagy szomorúságról. Ez segít nekik nyugodtabban és kiegyensúlyozottabban reagálni a mindennapi kihívásokra.

Pozitív társas kapcsolatok

Az EQ fejlesztése segíti a gyerekeket abban, hogy jobb kapcsolatokat alakítsanak ki társaikkal. Az empátia, a kommunikációs készségek és a konfliktuskezelési képességek révén könnyebben tudnak barátságokat kialakítani és fenntartani.

Több siker a tanulásban

Az EQ fejlesztése segíti a gyerekeket abban, hogy jobb kapcsolatokat alakítsanak ki társaikkal. Az empátia, a kommunikációs készségek és a konfliktuskezelési képességek révén könnyebben tudnak barátságokat kialakítani és fenntartani.

Önbizalom

A magasabb érzelmi intelligenciával rendelkező gyerekek jobban megértik és elfogadják saját érzéseiket, ami növeli az önbizalmukat. Ez hosszú távon hozzájárul a mentális egészségükhöz.

Konfliktuskezelés

Az EQ segít a gyerekeknek abban, hogy hatékonyan kezeljék a konfliktusokat. Megtanulják, hogyan kommunikálják érzéseiket és szükségleteiket anélkül, hogy bántanák a másikat, illetve hogyan találjanak kompromisszumokat.

Életre szóló készségek

Az érzelmi intelligencia fejlesztése olyan alapvető készségeket biztosít, amelyek segítik a gyerekeket felnőttkorban is, legyen szó munkahelyi kihívásokról, párkapcsolatokról vagy a családi életükről.

Az érzelmi intelligencia fejlesztése tehát nemcsak a gyerekek jelenlegi életminőségét javítja, hanem hosszú távon pozitív hatással van a boldogságukra és sikerességükre is. A szülők és a pedagógusok szerepe kulcsfontosságú ebben a folyamatban, hiszen ők tudják biztosítani azokat a támogatási és tanulási lehetőségeket, amelyek révén a gyerekek elsajátíthatják ezeket a fontos készségeket.

A Szívmanó kártyákkal sokféleképpen játszhattok ezáltal érdekesebb és változatosabb lehet a tanulás és mind az óvodás, mint az iskolás gyerekek számára izgalmas és élvezetes lehet a játék.

Miért a játékos mód a legjobb az érzelmi intelligencia fejlesztésére?

A játékos módszerek rendkívül hatékonyak az érzelmi intelligencia fejlesztésében gyerekkorban, hiszen a játék a gyerekek természetes tanulási módszere. Míg a tanulást sokszor unalmasnak találják a gyerekek, a szülők pedig gyakran nehezen beszélnek az érzelmekről (mert gyakran ők maguk sem rendelkeznek elég tudással ezen a területen), a kártyajátékkal mind a gyerekek, mind a szülők könnyebben nyílnak meg.

 

A játék lehetőséget biztosít a gyerekeknek arra, hogy szabadon kifejezzék érzéseiket, legyenek azok pozitívak vagy negatívak. Ez segíti őket abban, hogy megértsék és kezeljék érzelmeiket. A közös játék során a gyerekek megtanulnak együttműködni, osztozkodni, váltakozni, és kezelni a konfliktusokat. Ezek a szociális készségek az érzelmi intelligencia fontos elemei.

A játékos tevékenységek biztonságos és támogató környezetet biztosítanak, ahol a gyerekek kísérletezhetnek és tanulhatnak a hibáikból anélkül, hogy félniük kellene a szigorú ítéletektől. A játékok során a gyerekek átélhetik mások helyzetét, ami támogatja az empátia fejlődését. Megtanulják, hogyan éreznek mások és hogyan reagáljanak megfelelően.

 

Miközben játszanak, a gyerekek megtanulják kontrollálni impulzusaikat, követni a szabályokat, és hosszabb távon gondolkodni, amelyek mind fontos elemei az érzelmi önszabályozásnak. A játék során nyújtott pozitív visszajelzések erősítik a gyerekek önbizalmát és önértékelését. Ez motiválja őket arra, hogy továbbfejlesszék érzelmi készségeiket. A kreatív játékok és kihívások segítenek a gyerekeknek fejleszteni problémamegoldó képességüket és kreatív gondolkodásukat, ami fontos az érzelmi intelligencia szempontjából is.

Mit tartalmaz a Szívmanó kártyacsomag?

28 db érzelemkártyát,

30 db cselekvőkártyát,

2 db Ború és Derű kártyát,

Játékfüzetet benne tanácsokkal és játékleírásokkal, hogy sose unjátok meg a játékot!

Játsszatok Szívmanót a nyári szünetben!

Kirándulásokon, a közös családi nyaraláson vagy akár csendes nyári estéken is jó móka lehet a Szívmanó kártyajáték! A sűrű óvodás-iskolás hétköznapokon kevesebb idő marad egymásra, most nyáron viszont az egész család közösen játszhat és tanulhat az érzelmekről a Szívmanó kártyával. Próbáljátok ki a többféle játékmódot és fejlesszétek együtt az érzelmi intelligenciátokat!

Válaszd csomagban - jobban jársz!

Válaszd az egyes kiadványokat csomagban, így a családi összetartozást méginkább erősítheted, az eszközkészletet bővítheted.

Szívmanó kártya

Megjelent, most bevezető áron!

4.990 Ft

Szívmanó Pozitív gyerek csomag

A csomag tartalmazza a Szívmanó kártyákat és a Pozitív gyerek vagyok kártyákat!

9.980 Ft
helyett csomagban csak 

8.990 Ft

Szívmanó családi csomag

Együtt fejlődhet az egész család!

A csomag tartalmazza a Szívmanó kártyákat, a családi beszélgetésindító kártyacsomagot és a Pozitivity Family társasjátékot!

19.280 Ft
helyett csomagban csak 

16.990 Ft