Pozitív gyerek vagyok

pozitív gondolkodást fejlesztő kártyajáték

Az, hogy gyermekednek milyen a hozzáállása a mindennapokban átélt eseményekhez, milyen döntéseket hoz, milyen a személyisége, mire tartja magát képesnek, mi lesz majd belőle, mind-mind a gondolatai eredménye.

Hogyan taníthatod meg őt pozitívan gondolkodni?

Ez különösen nehéz, főként akkor, ha te magad is hajlamos vagy borúsan látni a dolgokat. Mert miközben szeretnéd, ha a gyermeked optimista lenne, ha örömmel nézne a jövőbe, ha boldog, vidám, kiegyensúlyozott élete lenne, nem tudod mindebben hogyan segíthetnéd őt. Mit mondj? Mit tegyél? Min változtass?

Ebben segít a Pozitív gyerek vagyok kártyacsomag 60 pozitív megerősítés kártyával.

Miért érdemes játszanotok a Pozitív gyerek vagyok kártyákkal?

Hányszor fordul elő, hogy te magad sem találod a megfelelő szavakat, amikkel bátoríthatnád, dicsérhetnéd gyermekedet?

Hányszor történik meg, hogy nehezen fejezed ki érzelmeidet vagy a gyermekedet szeretnéd segíteni abban, hogy egy-egy számára nehéz helyzetnek meglássa a pozitív oldalát?

A kártyák segítségével játékos módon sajátíthatjátok el mindezt.

Miközben játszotok, új, pozitív fogalmak épülnek be a gondolkodásmódotokba és formálódik a szemléletetek is, aminek pozitív hatását pedig hamar érezni fogjátok a mindennapokban is. A gyermeked optimistábbá, magabiztosabbá válik, és könnyebben küzd meg a hétköznapok nehézségeivel.

Ráadásul miközben játszotok, nem csak az ő, hanem a te szemléletmódod is optimistábbá válik.

Miért fontos a pozitív gondolkodás elsajátítása?

Az, hogy hogyan állunk hozzá a mindennapokban átélt eseményekhez, milyen döntéseket hozunk, milyenné válik a személyiségünk, mire tartjuk magunkat képesnek, mind-mind a gondolataink eredménye. A gyermeked személyiségfejlődése, saját magához való hozzáállása, magabiztossága és a teljes jövője függ attól, hogyan gondolkodik.

A pozitív megerősítések hatása tudományosan bizonyított. A kártyák segítségével játékos formában találkozhat azokkal a gondolatokkal, amelyek fejleszthetik benne a képességet arra, hogy pozitívan álljon az élet dolgaihoz, és észrevegye magában és maga körül mindazt, ami értékes. Valamint megtanítja őt arra is, hogy megtalálja a pozitívumokat a mindennapokban, észrevegye, miért érdemes hálásnak lennie, és a tevékenységei örömmel töltsék el. Ezáltal pedig kiegyensúlyozottabb és boldogabb lehet.

Miért működnek a pozitív megerősítések?

Úgy tűnhet, ugyanazon mondatok megismétlése semmit sem változtat körülöttünk. Ám kutatások azt mutatják, hogy a pozitív gondolkodás áthuzalozza az agyat, megváltoztatva a dolgokkal kapcsolatos érzéseinket. A pozitív megerősítések a neuroplaszticitás, avagy az agy új helyzetekhez való alkalmazkodási képessége miatt működnek.

Amikor a megerősítéseket ismételgetjük, akkor lényegében új, pozitív idegpályákat hozunk létre az agyunkban, amelyek végül ugyanolyan erősek lesznek – ha nem erősebbek –, mint a negatív pályáink. Minden alkalommal, amikor megismételsz egy megerősítést magadnak, megerősíted a hozzá tartozó idegpályáidat, és ezáltal az adott érzés egyre erősebb lesz benned.

A gyermekeddel való kártyajáték során a megerősítő szavak nem csak rád és a gyermekedre, hanem a kettőtök kapcsolatára is jó hatással vannak, hiszen a megerősítések nyújtotta pozitív érzéseket közösen élitek át, ami erősíti köztetek a kötődést. A gyermeked érzi majd, hogy megbecsülöd, és ezáltal erősebbnek, biztonságosabbnak fogja érezni kettőtök kapcsolatát.

9 ok, miért érdemes pozitív megerősítéseket használni a mindennapokban már gyermekkorban is

1. Megnövekedett önbizalom A pozitív megerősítések használatával gyermeked magabiztosabbnak érzi majd magát, mert elkezdi elhinni, hogy elérheti a céljait és hatással tud lenni az életére.
2. Kevesebb stressz A megerősítések használata bizonyíthatóan csökkenti a stressz-szintet, mert a gyermek elhiszi, hogy képes megoldani minden olyan helyzetet, ami az útjába kerül.
3. Jobb kapcsolatok A megerősítések javíthatják a gyermeked kapcsolatait. Erősebb, tartalmasabb kapcsolatokat építhet ki és a kapcsolataiban képes lesz megtalálni a pozitívumokat.
4. Növekvő motiváció A megerősítések használatával gyermeked érezni kezdi a motiváció növekedését. Képes lesz megtalálni azt a motivációt, amelyre szüksége van ahhoz, hogy elérje céljait.
5. Több öröm A megerősítések több örömet hozhatnak számára. Képes lesz megtalálni az örömöt önmagában és az életében egyaránt.
6. Egyre boldogabb lesz A megerősítések segítségével egyre boldogabbnak érzi majd magát, mivel az örömteli eseményeket, amelyeket az életébe vonz, értékelni is tudja.
7. Jobb egészség A megerősítések segíthetnek gyermeked testi, lelki, mentális egészségének megőrzésében, javításában. Az egészségre vonatkozó megerősítések az egészséges életmódra irányítják a figyelmét, energizálják.
8. Célok elérése A célokra vonatkozó megerősítések segítenek összpontosítani és motiválnak azok elérésére.
9. Önfejlesztés A pozitív megerősítések nagyszerű eszközök a gyermek életében arra, hogy javítsák vagy megváltoztassák a szokásait, a viselkedését életének bármely területén.

Mit tartalmaz a Pozitív gyerek vagyok kártyacsomag?

Kinek ajánljuk?

A játékokat egyedül és csoportban is lehet játszani, így nem csak a családban, hanem óvodában, iskolában is hasznát vehetitek.

A kártyákkal a gyerekek és a felnőttek is egyaránt szívesen játszanak és tanulhatnak belőle!

Mit tartalmaz a doboz?

60 db pozitív megerősítést tartalmazó kártyát Tarjányi Xénia grafikus gyönyörű grafikáival,

3 db személyiségfejlesztő játék leírását, aminek segítségével változatosan, érdekesen és élvezetesen használhatjátok a kártyacsomagot.

Válaszd csomagban - jobban jársz!

Válaszd az egyes kiadványokat csomagban, így a családi összetartozást méginkább erősítheted, az eszközkészletet bővítheted.

Pozitív gyerek vagyok kártya

Új kiadás!

4.990 Ft

Pozitív gyerek vagyok Erősségek csomag

A csomag tartalmazza a Pozitív gyerek vagyok kártyákat és a Boldogító Erősségek kártyajátékot!

9.480 Ft
helyett csomagban csak 

8.490 Ft

Pozitív gyerek vagyok Maxi játék csomag

A csomag tartalmazza a Pozitív gyerek vagyok kártyákat, a Boldogító Erősségek kártyajátékot és a Pozitivity Hála-hdí kártyajátékot!

15.470 Ft
helyett csomagban csak 

12.990 Ft