Minden gyermekben ott rejlik egy szuperhős, egyedi szuperképességekkel

Több mint 50 kutató részvételével állították össze azt a listát, ami a 24 karaktererősséget, vagyis a legfőbb pozitív emberi tulajdonságokat tartalmazza. A karaktererősségek tehát azok a pozitív jellemvonások, amelyek egyrészt a saját javunkra, másrészt pedig a körülöttünk élők javára válhatnak. Mind a 24 erősség megvan mindenkiben, csak épp különböző mértékben.

A Pozitivity Szupererő izgalmas fejlesztő játék óvodásoknak, iskolásoknak. A kártyák abban segítenek, hogy a gyermekek már igen fiatalon felismerhessék a saját erősségeiket, amelyekre építkezve boldog és sikerekben gazdag életet élhetnek.

Vértezd fel a saját kis szuperhősöd a világban felmerülő kihívásokkal szemben!

Ma, amikor az iskola és a társadalom is óriási elvárásokat állít elénk és gyermekeink elé is, gyakran a hiányosságokra helyezve a hangsúlyt, kiemelve a hibákat, gyengeségeket, különösen fontos, hogy előtérbe kerülhessenek az erősségeink, pozitív tulajdonságaink, erőforrásaink, amelyeket megismerve, használva, továbbfejlesztve, magabiztosabbá és ellenállóbbá válhatunk az élet kihívásaival szemben. Ebben segít ez a szórakoztató fejlesztő játék óvodásoknak és iskolásoknak egyaránt.

Az erősségközpontú megközelítés tudományosan igazolt hatásai:

A pozitív pszichológia kutatói a 24 karaktererősséget 6 fő erény köré csoportosították

Bölcsesség és tudás

Kíváncsiság, érdeklődés
Kreativitiás
Nyitott gondolkodásmód
A tanulás szeretete
Bölcsesség

Bátorság

Bátorság
Kitartás, szorgalom
Őszinteség
Vitalitás, lelkesedés

Emberség

Szeretet
Kedvesség, gondoskodás
Társas intelligencia

Igazságosság

Korrektség
Igazságosság
Csapatmunka

Mértékletesség

Megbocsátás
Szerénység, alázatosság
Óvatosság, körültekintés
Önuralom

Transzcendencia

A szépség és kiválóság értékelése
Hála
Remény, optimizmus
Humor, játékosság
Spiritualitás, vallásosság

A Pozitivity Szupererő kártyákkal játékos módon fedezhetitek fel és erősíthetitek meg együtt a gyermekek legfőbb karaktererősségeit – vagyis szuperképességeit. A fejlesztő játék óvodásoknak és iskolásoknak egyaránt ajánlott, a játékkal pedig óriási mértékben hozzájárultok ahhoz, hogy gyermeked kisebb valószínűséggel legyen a jövőben depressziós, kevésbé szorongjon, jobban viselkedjen, jobb jegyei legyenek, fizikai egészsége ellenállóbb legyen és több sikert érjen el az életben.

Fejlesztő játék óvodásoknak, iskolásoknak kifejezetten csoportok, illetve családok számára kifejlesztve

1, A Pozitivity Szupererő kártyák kikapcsolódást nyújtanak a családnak és páratlan fejlődési lehetőséget biztosítanak a család legkisebb szuperhőseinek.

Kiválóan játszható szülő-gyermek, testvérek vagy barátok között, miközben észrevétlenül vezet be az erősségek világába, és tágítja ki azt a gyerekek számára játékról játékra, beszélgetésről beszélgetésre.

2, A Pozitivity Szupererő kártyák a pedagógusok számára ragyogó fejlesztő eszközként szolgálnak, amit beépíthetnek foglalkozásaikba.

A kártyacsomag eleve megannyi játékverziót tartogat, a szabályok azonban további - szinte végtelen - lehetőséget kínálnak, hogy pedagógusként a saját személyiségedhez és csoportod sajátosságaihoz igazítsd a játékot.

A Pozitivity Szupererő kártyák felhasználási módjainak csak a képzelet szab határt

A kártyákhoz mellékelt füzetben alapból 10 különböző játékszabályt ismertetünk, ezzel is garantálva a változatos fejlődést. Ezeken kívül azonban 20 további játékötlet és fejlesztő gyakorlat tölthető le hozzá az internetről ingyenesen. Arról nem is beszélve, hogy a szabályokat Ti magatok is rugalmasan alakíthatjátok, ahogy jól esik! 🙂

Ismerd meg a Pozitivity Szupererő vezető fejlesztőjét:

Bagdi Bella

a POZITIVITY szerzője, pszichológus, mindfulness tanár (MBSR, MBCT, MBA) és dalszerző-énekes

Bella a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke, 2014/2015-ös tanévben indította el a Boldogságóra Programot, amelyhez eddig több mint 1500 intézmény csatlakozott, aminek köszönhetően ma már több mint 100.000 gyermek és fiatal vehet részt Boldogságóra foglalkozásokon, amit a résztvevők sokszor csak „érzelemórának” hívnak. Bella küldetése, hogy munkásságával hozzájáruljon az emberek életének pozitív változásához a pozitív pszichológia eszközeivel. Legismertebb kiadványai a Boldogságóra könyvsorozatok, a Pozitivity fejlesztő játékok és a személyiségépítő dalai, amiben a zene és a pozitív pszichológia ereje találkozik. Legismertebb programjai: a Boldogságóra Program és az Erősségközpontú Oktatási Program. Bella erősségei: a kreativitás, a kíváncsiság, a tanulás szeretete, a hála, a megbocsátás és a szeretet.

Mit mondanak, akik már játszottak a Szupererő játékkal?

A kártyák nagyon szépek, tetszetősek, ötletesek. A rajzok érthetőek voltak a gyerekek számára, ugyanakkor megmozgatták a fantáziájukat is. Sokat segít az erősségek tartalmának megértésében és a tudatosításában is. Minden játék után élményekkel telve meséltek a részletekről és egyből újat szerettek volna kezdeni.
Zircher Zita

A gyerekeket beszélteti, ami javítja, fejleszti a kommunikációs képességet, türelemre és megértésre neveli a többi játékost. Rámutat azokra a tulajdonságainkra, cselekedeteinkre, melyekről talán nem is tudtuk, hogy erények. Ugyanakkor kiemeli az erősségeket, ezzel javítja a pozitív önértékelést, önbizalmat ad és hitet magunkban.
Galambosiné Honfi Anita

Azt gondolom, hogy a kártya nagyon jó. Főleg nagycsoportosokkal lehet jól használni. Ott lehet jobban megvalósítani az ajánlott játékokat. Én kiscsoportban szemléltetésre tudom használni. Nagyon hasznosnak tartom, segíti a fogalmak megértését. 
Ágnes

Ahogy fogytak a kártyalapok a kezünkben, egyre izgalmasabb lett. Főleg, hogy volt egy kislány, akinek még egyetlen párja sem akadt. Alig tudta a kezében tartani a sok lapot. A többiek biztatták, ne aggódjon. 

Amikor az utolsó Jolly Joker elindult „körútjára”, tetőfokára hágott az izgalom. A többiek is körénk gyűltek, és üdvrivalgás tört ki, mikor elhúztuk egymástól a Jokert.
Végül a bátorság Jokere maradt a a vesztes kezében.
Elkezdtük vigasztalni a kisfiút, egymás után jutottak eszükbe a jobbnál-jobb történetek, amik bátorságát bizonyítják. Ebben a tevékenységben már az egész osztály részt vett. Önként. Óriási élmény volt, ahogy egyik emlék jött a másik után!
Szerintem aznap Lacika volt volt a világ legboldogabb „vesztese”!
Nagyon bőséges a játékötlet, sokáig tudjuk élvezni a vele való játékot. 
Bondor Éva

Nagyszerű csapaterősítő, a gyerekek örömmel játszották.

Sipos-Tűr Klára

A játék során tetszett a gyerekek kitartása és lelkesedése. Nagyon bátrak, felszabadultak voltak, újra fogunk vele játszani..

Szép Kinga

Az egyik kedvencem a beszélgetőkör. Rengeteg információt kapok arról, mi az, amit megértettek a gyerekek. Szívből ajánlom mindenkinek.

Faragóné Mráz Márta

Mi van a dobozban?

A Pozitivity Szupererő tartalma

96 db Szupererő minikártya

24 db Szupererő maxikártya

6 db Jolly Joker erénykártya

40 db korong

Melyik csomaggal szeretnél a pozitív fejlődés útjára lépni?

A Pozitivity Szupererő kártyák önmagukban is rengeteg fejlődési lehetőséget rejtenek, mi azonban szeretnénk, ha minden kis Szuperhős igazán elmélyíthetné kapcsolatát az erősségeivel.

Szupererő Kifestő csomag

A Szupererő Kifestő csomagban a kártyajáték mellett egy különleges színező is lapul, ami kifejezetten az erősségekhez kapcsolódó ábrákat és mondókákat tartalmaz. A kártyák segítségével a gyerekek tehát megismerkedhetnek a saját karaktererősségeikkel, majd a kifestő használatával és a mondókák memorizálásával rögzíthetik magukban a tanultakat.

Önbizalom Szupererő csomag

Az Önbizalom Szupererő csomagban a kártyajáték és a kifestő mellett kiadónk legújabb önbizalomfejlesztő kézikönyve és munkafüzete (3-6 éveseknek) is megtalálható valamint sokak kedvence, a Pozitív gyerek vagyok személyiségfejlesztő kártyajáték. 

Szupererő kártyajáték

6.900 Ft

Pozitivity Szupererő kártyajáték

Szupererő Kifestő csomag

8.800 Ft helyett

7.900Ft

Pozitivity Szupererő kártyajáték

Szupererő kifestő (az erősségekhez kapcsolódó ábrákkal és mondókákkal)

Önbizalom Szupererő csomag

21.900 Ft helyett

18.900 Ft

INGYENES SZÁLLÍTÁS!

Pozitivity Szupererő kártyajáték

Szupererő kifestő (az erősségekhez kapcsolódó ábrákkal és mondókákkal)

Boldogságóra Önbizalom Program kézikönyv és fejlesztő füzet 3-6 éveseknek

Pozitív gyerek vagyok személyiségfejlesztő kártyajáték

© Copyright 2023 | Mentalfocus Kft. | Minden jog fenntartva!