Építs hidakat a generációk között:

Vidd haza a tudatos történetmesélés varázsát!

A Pozitivity Family és a családi kapcsolatépítő kártyák tudomány-alapú eszközökként támogatják a családi összetartozás erősítését!

A családi történetmesélés legfőbb előnyei pszichológusok szerint:

1. Fejleszti az érzelmi intelligenciát
2. A családi történetek önbecsülést építenek, és értelmet és célt adnak az életnek.
3. A családi történetek új perspektívákat nyújtanak saját életünkre.
4. Azokban a családokban, ahol megosztják a kihívásokkal teli időszakokról szóló történeteket, a serdülőknél alacsonyabb a depresszió és a szorongás mértéke.
5. A sebezhetőségről és nehézségekről szóló családi történetek elmesélése elősegíti a jóllétet.
6. A kutatások szerint az aktív hallgatás elengedhetetlen a történetek megosztásához, így ez értő figyelmet is fejleszti

A családi történetmesélés pszichológiája

„Az emberi kapcsolatok fő tápláléka a közös történetek mezején terem.”
Jean Houston, kutató és filozófus

A családi történetek azok a különleges szálak, amelyek összefűzik a múltat, jelent és jövőt, létrehozva ezzel egy gazdag, összetett hálót, ami összetartja a családokat. Ezek a történetek nem csak egyszerű anekdoták vagy múltbéli események felidézései; ők maguk a család lelkének tükröződései, amelyek kifejezik és megerősítik a közös identitást, értékeket és mélyebb kapcsolódást eredményeznek.

Tanulmányok kimutatták, hogy a családtagok történeteiknek egymással való megosztása segíti mind a család, mind a tagjainak a jól működését.

A családi történetmesélés előnyei gyerekek számára

A családi történetmesélés sokkal több, mint egyszerű időtöltés vagy szórakozás. Ez egy erőteljes eszköz, amely hozzájárul a gyerekek érzelmi, kognitív és szociális fejlődéséhez. A családi történetek megosztása nem csak a családi kötelékeket erősíti, hanem fontos életleckéket is átad a gyerekeknek egy szeretettel teli, támogató környezetben. Íme, néhány kiemelkedő előny, amelyet a családi történetmesélés nyújthat a gyerekek számára:

Erősíti az Önazonosságot és Önbizalmat

A családi történetek, amelyek a család múltbeli kihívásairól és sikerélményeiről szólnak, segítenek a gyerekeknek megérteni, hogy honnan jöttek, és milyen értékek és erősségek jellemzik családjukat.

Fejleszti a kommunikációs készségeket és a nyelvi kifejezőképességet

A történetek hallgatása és elmesélése kiváló gyakorlat a gyerekek számára, hogy fejlesszék nyelvi készségeiket, beleértve a szókincsüket, ugyanakkor az értő figyelem, a meghallgatás képességét. Amikor ők mesélnek magukról, megtanulják, hogyan strukturálják gondolataikat és hogyan adják át azokat másoknak érthető módon.

Támogatja az érzelmi intelligencia fejlődését

A családi történetek gyakran tartalmaznak érzelmeket és morális dilemmákat, amelyek segítenek a gyerekeknek megérteni és feldolgozni saját érzelmeiket, valamint empatikusabbá válni másokkal szemben. Az ilyen történetek megosztása lehetőséget biztosít az érzelmekről való beszélgetésre, segítve a gyerekeket abban, hogy jobban kifejezzék és kezeljék érzelmeiket.

Ösztönzi a kreativitást és a képzelőerőt

A családi történetmesélés serkenti a gyerekek képzelőerejét, lehetővé téve számukra, hogy új világokba lépjenek, és különböző szereplők bőrébe bújjanak. Ez a fajta kreatív gondolkodás nemcsak a történetmesélés során hasznos, hanem általánosságban is elősegíti a problémamegoldó képességek fejlődését.

Erősíti a családi kötelékeket

A közös történetmesélés időt különleges, meghitt pillanatokat teremt a gyerekek és a családtagok között, amelyek megerősítik a kölcsönös tisztelet és szeretet alapjait. Ezek az emlékek és élmények hosszú távon is összekötik a családot, elősegítve egy erős, támogató családi háló kialakul

Meséljetek!

Marschall Duke és Robyn Fivush vizsgálati eredményei azt is kimutatták, hogy a tényszerű adatok ismerete még nem elég, hanem újra és újra fontos, hogy alkalmat találjunk arra, hogy meséljünk egymásnak. A Pozitivity Family ebben szeretne támogatni benneteket.

Minőségi beszélgetések a családi beszélgetésindító kártyákkal

Legyen szó egy egyszerű kérdésről vagy egy kreatív feladatról, ezek a kártyák minden családtag számára izgalmas lehetőséget jelentenek arra, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz.

55 kérdés, hogy a gyerekek szívesen beszéljenek magukról

A gyerekekkel való kommunikáció nem mindig könnyű feladat, de mi segítünk, hogy könnyebben megtaláld a közös hangot velük. Ezek a kártyák 55 olyan kérdéseket tartalmaznak, amelyek ösztönzik a gyerekeket arra, hogy megnyíljanak és elmeséljék élményeiket, gondolataikat, álmaikat.

Bátorító beszélgetések: Használjátok a kártyákat esti lefekvés előtti időben, mint beszélgetésindítót, hogy a gyerekek megosszák, mi történt velük aznap.

Ismerjük meg jobban egymást: Hétvégi családi program keretében válasszatok ki néhány kártyát, ahol mindenki megosztja válaszait, így mélyítve a családi kapcsolatokat.

Szülő-gyerek nap: Szervezzetek szülő-gyerek napokat, ahol külön-külön időt szántok egymásra, és ezeket a kérdéseket használva fedezitek fel egymás személyiségét.

55 vicces kérdés a vidám beszélgetésekhez

Szeretnél egy kis könnyedséget és jókedvet csempészni a mindennapjaidba? Akkor ezek a kártyák épp neked valók! 55 vicces kérdés vár arra, hogy feldobja a hangulatot, és izgalmassá tegye a beszélgetéseket bárhol és bármikor.

Asztali Nevetések: Tegyetek fel minden este egy vicces kérdést vacsora közben, hogy mindenki megossza a napját egy kis humorral fűszerezve.

Autós utazások fűszere: Hosszú autós utakon használjátok a kártyákat, hogy szórakoztatóan teljen az idő és elkerüljétek az unalmas pillanatokat.

Játékestek: Szervezzetek egy játékestet, ahol a vicces kérdések váltják egymást, és a legötletesebb válaszadók kis ajándékokat nyerhetnek.

55 kapcsolatépítő kérdés családoknak

A családi kötelékek erősítése, a mélyebb kapcsolatok kialakítása mindannyiunk számára fontos. Ezen kártyák segítségével 55 olyan kérdést kaphatsz, amelyek segítenek felfedezni és megérteni egymást, valamint erősíteni a családi összetartozást.

Családi estek újratöltve: Tegyetek fel egymásnak kapcsolatépítő kérdéseket a családi filmezések vagy játékestek alatt, hogy még közelebb kerüljetek egymáshoz.

Ünnepi tradíciók: Ünnepek és családi összejövetelek alkalmával használjátok ezeket a kártyákat, hogy mindenki megoszthassa gondolatait és érzéseit, erősítve ezzel a családi összetartást.

Reggeli kérdés doboz: Tegyetek egy dobozba néhány kártyát, és minden reggel húzzatok ki egyet, hogy vidám hangulatban induljon a nap.

Pozitivity Family társasjáték

A Pozitivity Family társasjáték szórakoztató élményt kínál családoknak és barátoknak egyaránt. Ebben a játékban a pozitív kommunikáció és a közös élmények kerülnek előtérbe, miközben szórakoztató pillanatokat élhettek át együtt.

Születésnapi bulik: Tökéletes program születésnapi partikon, ahol a családtagok és barátok egyaránt részt vehetnek a pozitív hangulatú játékban.

Rossz időjárás program: Ha rossz az idő és nem tudtok kimenni, a Pozitivity Family társasjáték remek módja annak, hogy otthon is jól érezzétek magatokat.

Pozitív gondolkodás gyakorlása: Használjátok a játékot, mint eszközt a pozitív gondolkodásmód és kommunikáció gyakorlására, amely segít jobban megérteni egymást és erősíteni a családi kapcsolatokat.

Válaszd csomagban - jobban jársz!

Válaszd az egyes kiadványokat csomagban, így a családi összetartozást méginkább erősítheted, az eszközkészletet bővítheted.

Pozitivity Family családi beszélgetések csomag

A csomag 3 beszélgetésindító kártyapaklit tartalmat és a Pozitivity Family társasjátékot.

21.870 Ft
helyett csomagban csak

19.900 Ft

Családi beszélgetésindító kártyacsomag

3x55db kártya prémium dobozba csomagolva.

11.970 Ft
helyett csomagban csak

10.490 Ft

Pozitivity Family társasjáték

200 játékkártya, 3 figurakártya, 83db szívecske, útmutató füzet

9.900 Ft

55 kérdés, hogy a gyerekek szívesen beszéljenek magukról

55 kártya prémium dobozba csomagolva.

3.990 Ft

55 vicces kérdés a vidám beszélgetésekhez

55 kártya prémium dobozba csomagolva.

3.990 Ft

55 kapcsolatépítő kérdés családoknak

55 kártya prémium dobozba csomagolva.

3.990 Ft