Hogyan vezess HÁLANAPLÓT?

Reggel ébredés után és este lefekvés előtt írj Hálanaplót! Ha van kedved, készíthetsz illusztrációt is. Pár instrukciót írtunk, amelyek segítenek a naplóírásban (gyerekeknek és felnőtteknek is ajánlott).

Miért érdemes Hálanaplót vezetni egész hónapban?

Mert segít a figyelmet a jó dolgokra fókuszálni. Segít friss szemmel tekinteni azokra a dolgokra is, melyeket megszoktál. A rendszeres Hálanapló írása pozitív érzelmekkel tölt fel.

1. Válassz egy hozzád illő naplót!
Válassz olyan füzetet, ami igazán tetszik neked. Tehetsz bele képeket, gyűjthetsz inspiráló idézeteket – a lényeg, alakítsd saját ízlésed szerint, hogy még inkább segítsen neked.

2. Legyél következetes!
Írj a naplódba mindennap! Az írást kösd egy időponthoz (pl. felkelés után, lefekvés előtt), mert ez segít beépíteni a napi rutinba!

3. Írj legalább öt dolgot, amiért hálás vagy!
Próbálj minél többet összegyűjteni (idővel egyre könnyebb lesz)!

4. Legyél konkrét!
Az általánosítások helyett fogalmazz meg minél több konkrétumot, részletet (például hálás vagyok, hogy ebbe a suliba járok helyett, írd össze, mi mindent szeretsz a suliban, amiért hálát érzel).

5. Fordítsd a negatívumokat pozitívumokba!
Próbáld meg más szemmel nézni a problémákat, a veled történt rossz dolgokat. Keresd meg bennük a pozitívumot (pl.: összevesztem a barátnőmmel, de hálás vagyok, mert ez segített rávilágítani eddig ki nem mondott dolgokra, amiket így most meg tudunk beszélni).

Fejlesztő kiadványok, melyek segítenek a hála gyakorlásában is

Pozitivity társasjáték

 

12.900 Ft

A pozitív gondolkodás nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott és boldog élethez.

A POZITIVITY lépésről lépésre, játékosan, szórakoztatva mutatja be azokat a gyakorlatban is alkalmazható technikákat, amelyekkel a pesszimista gondolkodásmód optimistává alakítható, mely alapján a játékosok életkortól függetlenül, elvethetik magukban az optimizmus éltető magvait.

A Pozitivity társasjáték segíti a gyermekek és felnőttek személyiségfejlődését, javítja a társ- és csoportismereti folyamatokat, hozzájárul a pozitív énkép kialakulásához, az erősségekre irányítja a figyelmet és erősíti az önbizalmat.

A doboz tartalma

Játéktábla, 185db kártya, dobókocka, 6db bábu, 250db szívecske, játékfüzet, letölthető további játékötletek.

Korosztály

Ajánlott 6 éves kortól gyermekeknek, felnőtteknek vagy iskolai használatra egyaránt.

Javasolt kiegészítő a Pozitivity Family kártyajáték!

Pozitivity FAMILY társasjáték

A családi összetartozás játéka, amivel játszva épül az önbecsülés és az önbizalom!

A Pozitivity Family kifejezetten családoknak lett kifejlesztve, így végre együtt játszhatsz, fejlődhetsz és nevethetsz azokkal, akiket a világon a legjobban szeretsz. Erősíti az önbecsülést, a pozitív fókuszt és az összetartozást, növeli a pszichológiai és érzelmi jóllétet, elősegíti az optimista gondolkodást, játékos együttlétet, minőségi időt és feltöltődést biztosít valamint hozzájárul a pozitív élmények megéléséhez

A doboz tartalma

209db kártya, 3db figura, 84db szívecske, letölthető szülinapi társasjáték és családi élménynaptárak.

Korosztály

Ajánlott 6 éves kortól családok számára

Javasolt kiegészítő a Pozitivity társasjáték!

Boldogságóra könyvek és munkafüzetek

 

Miben tud segíteni a Boldogságóra könyv?

Elfogyott